Esittely

Luusniemen kylä

Luusniemi on n. 200 asukkaan vireä kylä, joka sijaitsee Kangasniemen kunnassa, Kyyveden ympäröimällä niemellä. Kyyvesi laskee Rauhasalmen kautta Rauhajärveen ja sieltä Läsäkosken kautta edelleen Puulaveteen. Vakituisten asukkaiden lisäksi Luusniemellä on n. 250 kesäasuntoa, joten kesäisin kylän väkiluku moninkertaistuu. Kylältä on matkaa Kangasniemen keskustaan n. 26 km ja Mikkelin keskustaan n. 39 km, mutta kaupungin rajalle vain 5 km. Etäisyys Jyväskylään 88 km ja Pieksämäelle 45 km.

kartta

Luusniemellä on tarjota asukkailleen monipuolisia palveluja

Kylästämme löytyy autokorjaamo, maatiloja (myös luomutuotteita) sekä erilaisia pienyrityksiä. Kylällä on myös vuokrattavia lomamökkejä.

Kylän vahvuutena on ollut urheilu jo vuodesta 1916, jolloin perustettiin urheiluseura Luusniemen Elo. Urheiluharrastus jatkuu kylällä edelleen aktiivisena. Urheilukenttä ja pururata (2,5km) antavat liikunnan harrastajille hyvät mahdollisuudet kuntoiluun ympäri vuoden. Elon talo on myös keskeinen toiminta- ja kokoontumispaikka. Talolla voi käydä pelaamassa esim. sählyä ja biljardia.

Tunnetun kuplettilaulaja Hiski Salomaan syntymäpaikka sijaitsee Luusniementien varressa. Kotitalosta on jäljellä ainoastaan kivijalka ja tallirakennus. Paikalla on muistolaatta. Niin ikään Luusniemen tien varressa sijaitsee Pukkiselän lintutorni. Linnasaari ja Reposaari Kyyvedellä ovat lähimpiä luontomatkailukohteita. Luusniemi sijaitsee Pieksämäeltä alkavan melontareitin varrella. Reittiä pitkin on mahdollista meloa aina Puulavedelle saakka. Kylän kautta kulkee myös virallinen moottorikelkkareitti.

Kyyveden osakaskunnan sivut löytyvät täältä https://www.kyyvedenosakaskunta.fi/