Kuolinilmoitus

Harri Tapani Lahikainen 1953-2022

Kyläseuran puheenjohtaja, Harri Lahikainen kuoli 4. maaliskuuta 2022 kotonaan Luusniemellä.  

Harrin sutjakka asenne elämän asioihin, kyky oivaltaa olennainen ja savolaisella huumorilla ryyditetty puhe toi hänet nopeasti kylän keskiöön.  Harrin kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa teki hänestä hyvin suositun.  Jos jotain puuttui, oli rikki tai piti tietää, löytyi tieto ja hoito Harrilta.  Mökkiläisten monenkirjavat huolet ja kommellukset voisi kirjoittaa kirjaksi, vaan kyläkauppias ei asiakkaan luottamusta pettänyt.

Harri oli Luusniemen kyläseuran toiminnassa mukana suurin piirtein siitä kun oppi kävelemään.  Elon kilpailuissa tuli vuonna 1991 myös hankittua kylän vahvimman miehen titteli.  Harri oli kyläseuran kantavia voimia vuosikymmenet ja käytännössä aina hallituksen toiminnassa mukana.  Kyläseuran puheenjohtajana useamman rupeaman.  

Kyläseuran historiaan liittyvät ja Harrin isän alkuun panemat Kyyveen ajot saivat Harrissa syttymään suurten toiminnan puuhamiehen.  Ajoja kesti 44 peräkkäistä vuotta ja ajojen loputtua syntynyt Luusniemi Blues soi Elon talolla 20 vuotta, molemmat merkittäviä kylätapahtumia.  ‘Bluesit’ tunnettiin suomalaisissa muusikkopiireissä aivan oman luokkansa ilmiönä.  Pienelle kyläseuralle nämä tapahtumat olivat todellinen voimannäyte – 64 vuoden jatkumo puhuu puolestaan.

Harrin perheeseen kuului vaimo Sirpa, kolme lasta ja kaksi lastenlasta, sekä ikään kuin perheen liitännäisenä laaja sukulais- ja ystäväpiiri.

Kyläseura jää kaipaamaan puheenjohtajaansa.  Seuran yli 100 vuoden historia on tuntenut tuulet ja tuiverrukset.  Yhteinen yrittäminen kylän hyvinvoinnin eteen jatkuu.

Olli Hokkanen
kyläseuran varapuheenjohtaja
ja Harrin tilalle valittu uusi puheenjohtaja
Unto Aikas
hallituksen sihteeri